O nás

Ahoj, som Ján Zrebný a tu si môžeš prečítať, ako to celé začalo 🙂

Pes na dovolenke a tréner do domu – ako to celé začalo?

Dlho som nevedel, čo chcem v živote robiť.  Vedel som len jedno – chcem robiť niečo, čo ma bude baviť a napĺňať.

Mal som niečo po dvadsiatke, keď sme si kúpili do rodiny psa. V tom čase som o psoch vedel len nejaké základy ako veľa iných majiteľov psov.

pes na dovolenke

Kúpil som si knihu o psoch a začal som skúšať získané informácie na našom psovi. Psí svet ma fascinoval a chcel som o tom vedieť čo najviac:

  • ako uvažujú,
  • ako medzi sebou komunikujú,
  • ako správne vycvičiť psa a mnoho ďalších vecí.

Z jednej knihy sa postupne stala celá polička kníh o psoch, ktoré som si čítal, študoval a všetko sa snažil aplikovať do praxe. Sledoval som tiež rôznych dobrých trénerov psíkov na internete, až som sa začal pohrávať s myšlienkou, že by som tiež chcel byť tréner a pomáhať ľuďom s ich domácimi miláčikmi.

Vedel som, že to chcem robiť inak ako väčšina kynológov na Slovensku. Chcel som poskytovať službu určenú pre ľudí, čo nepotrebujú mať zo svojho psa šampióna, ale skôr len dobre vychovaného člena rodiny, s ktorým môžu ísť hocikam na výlet bez toho, aby ich pes ťahal na vôdzke alebo im niekam utiekol.

Vyskúšal som cvičiť psov svojím kamarátom. Darilo sa mi veľmi dobre, a tak som sa rozhodol ísť s kožou na trh. Keď si na to dnes spomeniem, bolo to šialené. Nemal som za sebou žiadny veľký kynologický úspech, nevyhral som žiadnu súťaž so svojím psom a hocikto by mohol o mne pochybovať, aký už len ja môžem byť tréner.

Aj napriek tomu vznikol projekt – Tréner do domu. Klienti prichádzali postupne a bolo ich každým rokom viac. Postupne rástli moje skúsenosti aj sebavedomie ako trénera.

Mal som radosť nielen z toho, keď pes začal poslúchať svojho majiteľa vďaka mojej pomoci, ale aj z toho keď som videl ako sa klient teší a zároveň nechápe, že aj jeho pes môže poslúchať. Dodnes sa z toho teším, keď je majiteľ v šoku, čuduje sa a povie, že to nie je jeho pes 😀

Zábavné vystúpenie so psom pre deti

Jedného dňa ma priateľka požiadala, či by som prišiel k nim do škôlky ukázať triky so svojim psom. Tak som sa na to nechal ukecať, aj keď vtedy ako mladý chalan som veľmi nemal vzťah k deťom a nevedel som ako k nim pristupovať.

Vystúpenie však aj napriek tomu dopadlo na jednotku a deckám sa to veľmi páčilo. Vtedy vznikla myšlienka robiť vystúpenia pre deti. Zistil som, že komunikácia s deťmi je vlastne úplne jednoduchá. Sú to malé úprimné stvorenia, ktoré porozprávajú aj to, čo nevedia, plus keď máte šikovného psa o zábavu je postarané 😀

Pes na dovolenke u Jána Zrebného

Teraz sa už konečne dostávame k psiemu hotelu. Samotné trénerstvo a vystúpenia nie sú stabilný príjem a tak som dlho zvažoval, čo ešte pridať do svojho portfólia, aby som raz mohol opustiť prácu pre nemenovanú firmu a venovať sa naplno psom.

A tak vznikla myšlienka psieho hotela. Opäť je však moja predstava trochu iná, ako je štandard na Slovensku. Nechcem mať len nejaké miesto, kde psa odložíte, keď idete na dovolenku. Chcem vytvoriť také miesto, aby aj pes mal dovolenku a dostal nadštandardné služby.

Verím, že sa mi v tom bude dariť a psí hotel sa bude z roka na rok zdokonaľovať a vylepšovať, aby vám poskytol tie najlepšie služby. Veď aj samotný názov – Pes na dovolenke – hovorí za všetko.

Cesta bola náročná a trvala niekoľko rokov. Ďakujem však všetkým, čo ma podporovali v realizovaní projektu psí hotel.

Náš tím profesionálov

Spoznajte nás

O vašich psíkov sa postaráme, vy môžete v pokoji oddychovať.
Tréner Jan Zrebny

Ján Zrebný

Majiteľ hotela a tréner
Vejka

Veronika Galiková

Tréner psov a starostlivosť
hľadáme kolegu

Hľadáme kolegu / kolegyňu

Pozícia: tréner psov a starostlivosť